Mijn paarden

Josje (afstamming onbekend)

Josje is waar mijn grote paarden avontuur mee begon. Ik kwam van de manege en mocht hier in de buurt Josje gaan rijden ik was bijna 12 en Josje 4,5 jaar oud. Achteraf natuurlijk niet heel handig maar ik ging de uitdaging aan. Wat heb ik een tranen gevloeid omdat Josje bokte, niet stil stond met poetsen en altijd weigerde voor een hindernis. Maar het bleef mijn schatje. Josje is een dame met veel uitstraling en power, de uitstraling kwam vooral op wedstrijden extra tot uiting en dan was het ook een hele madam. Als alle ogen op haar gericht waren deed ze er nog een schepje boven op dit ging nog wel eens ten koste van de rijdbaarheid. Wel kreeg ik meerdere malen van de jury te horen hoe mooi ze het vonden dat ze de hele proef de oren hoog op haar hoofd had staan. Ik heb na veel trainen en lessen deze power om kunnen buigen naar werklust. Met deze werklust hebben we het helemaal naar de Nederlandse kampioenschappen geschopt in de klasse L2. Natuurlijk hebben we niks gewonnen maar de ervaring op zich was een kroon op al het harde werk. Ik ben in dat zelfde jaar gevlogen naar de M2 en toen werd ik 18. Het was zo rot net geen Z dressuur en waarom….. omdat ik te oud werd voor de pony’s niet omdat Josje het niet in zich had. Dit was zo balen en ik was zo dichtbij dat ik heb besloten om met mijn Josje tegen al die grote paarden te strijden. Ik moest nog 2 winstpunten om over te gaan naar de Z en boven verwachting had ik ze 2 wedstrijden later al te pakken. Dus ik met een hoedje op ( dat mocht toen nog vanaf het Z) tussen al die grote paarden. Mijn 3e wedstrijd in deze klasse had ik een winstpunt. Ik weet het nog goed 208 punten wat was ik blij.

Enige tijd na dit succes heeft Josje een ontsteking in haar lever gehad; wat de precieze oorzaak is geweest weten we niet maar ze is daarna niet meer op het niveau gekomen van daarvoor. Ze loopt nu al een aantal jaren met pensioen in de wei.

Bayrah-eleen (Du Moulin x Solos Carex)

Het speciale aan Bayrah is dat ik haar geboren heb zien worden op een stal waar ik veel te vinden ben. Ik heb haar echter gekocht toen ik ze 2 jaar oud was. Ik was opzoek naar een jong paard die al zadelmak was en een jaar of 3-4 oud. Die was prijstechnisch niet te vinden. Ik kwam uit op haar, 2 jaar en zo groen als gras: Bayrah.

Ik heb Bayrah zelf opgeleid. Op wedstrijden deed ze het fantastische met 6 wedstrijden waren we de B door in de L1, L2 en M1 zijn we reserve kampioen van de kring geweest. Rond de kerst van 2013 is zij ernstig ziek geweest door het eten van hooi waar een besmet kadaver in heeft gezeten. Helaas heeft zij hierdoor een neurologische beschadiging opgelopen en is zij niet meer geschikt voor de wedstrijdsport. Bayrah is gedekt in mei 2015 door de hengst Daily Daimond (Daily Deal x Fürst Heinrich). Het veulen word verwacht rond de datum van 8 april 2016.

Hoogveld’s Saline (Aladin x Sulaatik’s Benji)

Saline is hier in september van 2015 een beetje aan komen waaien. Ze was van lesklanten van mij. De meisjes gingen over naar een paard en de jongste had de luxe om tussen 2 pony’s te kiezen. Saline was de moeilijkste van de 2. Ik was een beetje om mij heen aan het kijken om een pony aan te schaffen om lessen mee te geven, zo doende heb ik haar over genomen. Ze was niet zo makkelijk. De reden waarom ze niet zo makkelijk was bleek een rugblessure te zijn. Hier is ze voor behandeld en zit ze nu in een traject om hier goed van te genezen. Een paard moet fysiek natuurlijk wel in orde zijn. Om er verder mee te gaan.

Fionah-eleen (Wynton x Solos Carex)

Fionah is een jonger zusje van Bayrah zij kwam op 4 jarige leeftijd bij mij op stal, ze kende bijna niks. Omdat Bayrah uitviel voor de opleiding in Dalfsen was het de bedoeling dat zij het laatste (3e) jaar mee zou gaan. Hiervoor moest ze nog wel het een en ander leren en heb haar dan ook zelf zadelmak gemaakt. Het trailer laden was ook een heel project op zich maar ook dit lukte en daar ging ik alleen met haar op stap voor trainingen in Dalfsen. Het harde werk werd beloond met het succesvol afronden van de opleiding. Hoe het nu verder gaat is nog niet zo bekent of ze blijft voorlopig hier of ze word verkocht.

Veulen van Bayrah (daily daimond x Du Moulin)

... krijgt hier haar eigen tekst. Word verwacht in April 2016, houdt de site in de gaten.